Waarom ABA Huis?

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Indien uw kind een anders verlopende ontwikkeling, een medische en/of een gedragsproblematiek heeft, is het vinden van de juiste zorgverlener heel belangrijk. ABA Huis zet zich in voor de zorg en zelfredzaamheid van kinderen en jeugdigen vanaf 3,5 jaar. Onze ambitie is om aan te tonen dat met onze integrale, gerichte en stapsgewijze aanpak elk kind zich kan ontwikkelen en vaardigheden kan aanleren.

Missie

ABA Huis zet zich in voor het creëren van een op maat gesneden leeromgeving thuis, op locatie en/of op school voor kinderen en jeugdigen vanaf 3,5 jaar met een gedrags- en ontwikkelingsstoornis.

Stilstand is achteruitgang! Dat is precies wat ABA Huis, voor kinderen met een gedrags- en ontwikkelingsstoornis, wil voorkomen. Want ieder kind heeft recht op die vorm van begeleiding en onderwijs waarmee zij het maximale uit zichzelf kunnen halen, waarmee ze binnen hun beperkingen, zo goed als mogelijk worden voorbereidt om zich later staande te kunnen houden in de maatschappij.

H. Caglayan

Directrice

ABA

[dl]

img58

ABA staat voor ‘Applied Behavior Analysis’ (toegepaste gedragsanalyse) en is een wetenschappelijke discipline. De gedragstherapeutische principes van ABA zetten wij in om ontwikkeling te stimuleren. Het belangrijkste principe van ABA is het aanleren van gewenst /functioneel gedrag en het afleren van ongewenst/niet functioneel gedrag.

ABA Huis werkt volgens een individueel leerplan, waarmee in kleine haalbare stappen vaardigheden worden aangeleerd. Tijdens het leren van vaardigheden zorgen wij voor zoveel mogelijk succeservaringen, waarmee het zelfvertrouwen wordt vergroot en de motivatie voor leren hoog blijft en wordt versterkt). Wij werken veelal één-op-één en zorgen ervoor dat leren leuk blijft.

[/dl]

U kunt meer lezen onder “Werkwijze”

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.ABA Huis zet zich in voor de zorg en
zelfredzaamheid van kinderen en
jeugdigen vanaf 3,5 jaar. Met de principes van ABA richten wij ons op het
maximaliseren van communicatieve, sociale en spelvaardigheden.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Copyright by Anka Consultancy 2018. All rights reserved.